Om dette arrangement

Lokalitet
Pakhuset
Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing Sj
Danmark
Tid
18:45
Pris
0 Kr
Bibliotek
Bestil billet(ter)
Foredrag

Livestream: Naturens nyttige dræbermolekyler

30.10.18
Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. Og hør hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.

I løbet af efteråret 2018 byder BOK på en række spændende livestreams fra Århus Universitet. Denne gang dykker vi ned i de spændende facetter af naturens nyttige dræbermolekyler.

Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund – faktisk er det svært at forestille sig at der engang fandtes en virkelighed uden fx antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.

Aftenens foredrag tager os på en rejse til molekylernes verden – til de af naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred. 
Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

I foredraget vil du høre eksempler på hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges – og ombygges.
Og du vil høre hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer som har potentiale til få os til at leve længere samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.

Af planlægningsmæssige årsager vil vi bede alle om at downloade en gratis billet forud for deltagelse i arrangementet.